Naktī uz otrdienu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Liepājā, kur piecstāvu ēkas otrā stāva dzīvoklī uz ieslēgtas plīts dega ēdiens. No piedūmotā dzīvokļa izglābts viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Mājoklī, kur notika ugunsnelaime, dūmu detektors nebija uzstādīts.

Pirmdienas vakarā VUGD steidzās uz izsaukumu Ādažos, kur dega divstāvu dzīvojamā mājas mansards, jumts un fasāde. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki. Neilgi pēc pusnakts šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. Notikumā strādāja arī Inčukalna brīvprātīgie ugunsdzēsēji. Dūmu detektori mājoklī nebija uzstādīti.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega meža zemsedze, divos gadījumos vieglās automašīnas, divos gadījumos pirtis, granulu putekļi ražošanas objekta bunkurā, kravas automašīnas piekabes riepa, skaidas, angāra telpa, sausā zāle, atkritumi, piededzis ēdiens, lidojoša laterna.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 54 izsaukumus – 22 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem vien bija meža ugunsgrēks, 23 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!