Foto: F64

Trešdienas rītā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu Murjāņu ielā Rīgā. Ugunsnelaimē bojā gājis viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Ugunsgrēkā dega vienstāva mūra ēkā dega sadzīves priekšmeti 15 kvadrātmetru platībā.

Vietā, kur izcēlies ugunsgrēks, glābēji atrada bojāgājušo.

Savukārt naktī uz ceturtdienu ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Līksnas ielā Rīgā, kur dega piecstāvu mājas dzīvoklis un bēniņi.

No ēkas tika evakuēti 15 cilvēki. Izmantojot autokāpnes, tika izglābti divi cilvēki, no kuriem viens bija cietis.

Cietušo glābēji nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Neilgi pēc pulksten 4 rītā ugunsgrēks likvidēts.

Trešdienas vakarā VUGD saņēma izsaukumu Vidus ielā Rīgā, kur piecstāvu mājas pagrabā dega atkritumi. No pagraba bija evakuējies cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem.

Tāpat saņemts izsaukums Jēkabpils novada Dunavas pagastā, kur dega vienstāva koka māja. Notikumā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

Pagājušajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega neapdzīvota vienstāva koka māja, vieglā automašīna, kūla, būvmateriāli bēniņos, sodrēji māju dūmvados, siena ruļļi, angāra jumts un malka, piededzis ēdiens, atkritumi, dārza māja, iekārta ražošanas ēkā.

Tāpat VUGD saņēma informāciju, ka trešdien Prūšu ielā Rīgā un piecstāvu mājas jumta atrodas cilvēki.

Kopumā trešdien glābēji saņēma 54 izsaukumus – 33 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 11 bija kūlas ugunsgrēki, 14 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!