Foto: LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pagājušajā diennaktī steidzies gan uz vēja radītiem glābšanas darbiem, gan ugunsgrēkiem un autoavārijām. Dārza mājiņas ugunsgrēkā Olainē bojā gājis cilvēks, savukārt Rīgā ugunsgrēkā kāds cieta. Jēkabpils novadā avarēja kravas mašīna ar mājlopiem, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Naktī glābēji devās uz Olaini, kur dārzkopības kooperatīvā dega dārza mājiņa 12 kvadrātmetru platībā. Kad ieradās ugunsdzēsēji, ēka jau bija pilnībā nodegusi. Dzēšanas darbu laikā atrasts bojāgājušais. Darbs notikuma vietā noslēdzās neilgi pirms četriem rītā.

Savukārt neilgi pirms desmitiem rītā otrdien VUGD saņēma izsaukumu uz Jēkabpils novada Viesītes pagastu, kur bija avarējusi kravas automašīna, kas pārvadāja mājlopus. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka kravas automašīna atrodas uz sāniem grāvī un tajā atrodas liellopi. Kad notikuma vietā ieradās transports, kas tālāk pārvadās liellopus, ugunsdzēsēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību attaisīja piekabes durvis un starpsienas, lai dzīvniekus varētu atbrīvot un pārvietot uz tām. Pēc tam ar smagās tehnikas palīdzību automašīna un tās piekabe tika atgāztas uz riteņiem. Glābšanas darbi noslēdzās pēc septiņu stundu darba.

Ap diviem pēcpusdienā ugunsdzēsēji devās uz Daugavgrīvas šoseju Rīgā, kur naktī bija degusi dārza mājiņa. Netālu no ugunsgrēka vietas atrasts cietušais, kurš nogādāts līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Pēcpusdienā VUGD saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novada Dricānu pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvoja divus cietušos, savukārt vēl trīs cilvēki no avarējušā auto izkļuva pirms VUGD ierašanās.

Neilgi pirms vieniem naktī VUGD saņēma informāciju, ka Saldus novada Kursīšu pagastā neapsaimniekotā ēkā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka neapsaimniekota divstāvu ēka jau deg pilnā platībā un tai ir iebrucis jumts. Dzēšanas darbos piedalās Saldus, Kuldīgas un Auces ugunsdzēsēji glābēji, kā arī Kursīšu pašvaldības ugunsdzēsības formējums. Liesmu izplatīšanās ierobežota divos naktī, bet konstrukciju jaukšanas un dzēšanas darbi vēl turpinās.

Tāpat otrdien turpinājās spēcīgā vēja radīto seku likvidēšanas darbi – 12 gadījumos no ceļa braucamās daļas novākti vēja nolauzti koki un trijos gadījumos demontētas bojātas konstrukcijas.

Pagājušajā diennaktī, VUGD kopumā saņēma 65 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 41 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!