Foto: DELFI

Bezpilota lidaparātu ražotājs "Edge Autonomy" ceturtdien, 9. februārī, daļēji atsāks ražošanu otrdienas ugunsgrēka neskartajās ražotnes daļās, uzņēmuma vadība ASV lēmusi stratēģiskajā sapulcē, teikts uzņēmuma paziņojumā medijiem.

Plānots, ka tiklīdz operatīvie dienesti noslēgs savu darbu, uzņēmums varēs atjaunot ugunsgrēkā cietušo ēku.

"Mēs pateicamies visiem par operatīvo rīcību ugunsgrēka seku likvidēšanā. Šobrīd visu uzmanību veltām atbalsta sniegšanai cietušajiem un viņu tuviniekiem, kā arī darbiniekiem," paziņojumā citēts "Edge Autonomy" attīstības direktors Džošua Stinsons.

Tāpat viņš norādījis, ka ir būtiski pēc iespējas ātrāk atjaunot uzņēmuma operatīvo darbību.

"Latvija ir un paliks mūsu uzņēmuma stratēģiskā atrašanās vieta," paziņojumā citēts Stinsons.

"Delfi Bizness" jau trešdien rakstīja, ka ugunsgrēkā cietušais "Edge Autonomy Riga" (pirms pārdošanas – "UAVFactory") pašreizējo iespēju robežās turpina darbu, apstiprināja uzņēmuma pārstāvis Dzintars Neimanis.

Foto: LETA

Viņš uzsvēra, ka uzņēmums šobrīd aktīvi strādā, lai notikušais radītu pēc iespējas mazāku ietekmi uz uzņēmuma operatīvo darbību.

Ražošana notiek arī citās "Edge Autonomy" rūpnīcās ārvalstīs.

"Kopumā šobrīd vēl ir pāragri noteikt zaudējumu apmērus, taču darīsim visu, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu ražotnes darbu un izpildītu saistības. Mums ir apdrošināšana," "Delfi Bizness" sacīja uzņēmuma pārstāvis.

Informāciju par to, ka Mārupes pagastā ražošanas ēkā ir izcēlies ugunsgrēks, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma otrdien neilgi pēc 15 dienā. Ap pulksten 19 izdevās liesmas lokalizēt, bet dzēšana turpinājās arī naktī uz trešdienu un trešdien dienas pirmajā pusē.


Ugunsnelaimes izcelšanās iemeslus tagad kriminālprocesā skaidros Valsts policija.

Divstāvu ražošanas ēka dega 600 kvadrātmetru un blakus novietotā produkcija – 20 kvadrātmetru platībā, kā arī karstuma ietekmē tika bojātas trīs automašīnas.

Bezpilota lidaparātu ražotājs oficiāli reģistrēts 2009. gadā, liecina "Lursoft" dati. Sākotnēji uzņēmums ražoja tikai dronu karkasus, vēlāk sāka koncentrēties uz gataviem lidaparātiem ar sarežģītām sistēmām – kamerām, stabilizēšanas sistēmām, navigāciju, un uzņēmumā katram klientam tiek piedāvāts individuāls risinājums, kas atbilst tieši viņa prasībām, iepriekš intervijā portālam "Delfi" skaidroja bijušais uzņēmuma vadītājs un dibinātājs Konstantīns Popiks.

Uzņēmuma finanšu dati par 2022. gadu vēl nav pieejami, bet 2021. gadā apgrozījums bija 8,66 miljoni eiro, savukārt peļņa – 546,3 tūkstoši eiro. Uzņēmumā strādāja 135 darbinieki, liecina "Lursoft" dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!