Foto: F64

Naktī uz trešdienu, degot mājai Rēzeknes novadā, bojā gājis viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Ap pulksten 1 naktī VUGD saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novada Feimaņu pagastu, kur pilnā plātībā dega vienstāva dzīvojamā māja. Notikuma vietā tika atrasts viens bojāgājis cilvēks. Pulksten 4.38 ugunsgrēks likvidēts.

Savukārt trešdienas rītā pulksten 6.30 VUGD saņēma informāciju no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) kolēģiem, ka Rīgā daudzdzīvokļu mājā bija notikusi gāzes noplūde, kā rezultātā cietuši trīs cilvēki. Gāzes noplūde tika likvidēta, un notikuma vietā darbu turpināja Gāzes avārijas dienests. Pulksten 7.15 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Neilgi pirms pulksten 5 rītā VUGD saņēma izsaukumu uz Alūksnes novada Jaunalūksnes pagastu, kur dega divstāvu pirts. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās seši cilvēki, no kuriem trīs bija cietuši un tika nodoti NMPD mediķiem. Pulksten 6.20 ugunsgrēks lokalizēts, un patlaban tā dzēšana turpinās.

Vēlā otrdienas vakarā tika saņemts izsaukums Bauskas novada Codes pagastā, kur dega vienstāva dzīvojamās mājas bēniņu pārsegums un jumts. Pirms VUGD ierašanās no mājas bija evakuējušies divi cilvēki. Vienos naktī ugunsgrēks likvidēts. Ugunsgrēka iespējamais iemesls saistīts ar apkures iekārtas nepareizu izbūvi. Dūmu detektors ēkā nebija uzstādīts.

Pusdienlaikā VUGD saņēma izsaukumu uz Sabili, kur, kā liecināja saņemtā informācija, mājai deg jumts. Notikuma vietā konstatēts, ka vienstāva dzīvojamai mājai deg jumts pilnā platībā. Pulksten16.28 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Otrdienas pēcpusdienā VUGD saņēma izsaukumu uz 11. novembra krastmalu Rīgā, kur uz Daugavas ledus atradās divi cilvēki. Cilvēki no ledus nonāca pašu spēkiem. Ugunsdzēsēji veica pārrunas ar abiem cilvēkiem un paskaidroja, kāpēc uz ūdenstilpju ledus atrasties ir bīstami. Savukārt Limbažu novada Salacgrīvas pagastā tika izglābts un nodots saimniekiem Svētupes ledū ielūzis suns.

VUGD aicina rīkoties apdomīgi un nedoties uz ūdenstilpju ledus, kā arī pieskatīt mājdzīvniekus, lai tie nenokļūtu uz aizsalušām ūdenstilpēm un nenonāktu nelaimē.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 57 izsaukumus – 26 uz ugunsgrēku dzēšanu, 22 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!