Foto: F64

Ugunsgrēkā Riebiņu novadā trešdien cietuši divi cilvēki, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Trešdien pulksten 17 ugunsdzēsēji steidzās uz Riebiņu novadu, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg dzīvojamā māja 140 kvadrātmetru platībā un liesmas draud izplatīties uz astoņu metru attālumā esošajām divām saimniecības ēkām.

Ugunsgrēkā cieta divi cilvēki, kuri tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsdzēsējiem izdevās nosargāt blakus esošās saimniecības ēkas un pulksten 23.06 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt pulksten 20.51 VUGD saņēma izsaukumu uz Policijas ielu Kuldīgā, kur dega šķūņa ēka. Ugunsdzēsējiem ierodoties, konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg šķūnis un pastāv liesmu izplatīšanās draudi uz blakus esošajiem šķūnīšiem un dzīvojamām mājām.

Stundas laikā ugunsdzēsējiem izdevās šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku ierobežot un pulksten 22.38 likvidēt, nosargājot blakus esošās ēkas.

Izdegušā šķūņa kopējā degšanas platība bija 250 kvadrātmetri.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 45 izsaukumus – 21 uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem un seši izsaukumi bija maldinoši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!