Foto: AFI

Ceturtdien Rīgā ugunsgrēkā cietis viens cilvēks, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 23.24 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā bija jūtama deguma smaka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvoklī deg mēbeles un sadzīves mantas astoņu kvadrātmetru platībā.

No degošā dzīvokļa tika izglābts cilvēks, kurš bija cietis ugunsgrēkā un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem.

Savukārt divi cilvēki tika izglābti, bet viens cilvēks bija evakuējies paša spēkiem. Pulksten 00.37 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 16.02 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Vangažu ielā Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzstāvu dzīvojamā mājā.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka daudzstāvu dzīvojamās mājas koplietošanas balkonā deg sadzīves atkritumi piecu kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no piedūmotās ēkas bija evakuējušies desmit cilvēki. Pulksten 17.23 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 18.17 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Skolas ielu Garkalnē, kur dega vairāki blakus esoši šķūņi 100 kvadrātmetru platībā un meža zemsedze 300 kvadrātmetru platībā. Pulksten 20.59 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji dūmvadā, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, puķu pods uz balkona, starpstāvu pārsegums sabiedriskā ēkā, vairāki šķūņi, vieglā automašīna, garāža, vadi elektrosadales skapī, kā arī dzīvojamās mājas siena, saimniecības ēka.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 78 izsaukumus – 54 uz ugunsgrēku dzēšanu, tostarp 21 kūlas un sešiem meža ugunsgrēkiem, un 16 uz glābšanas darbiem, bet astoņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!