Foto: F64

Naktī uz trešdienu ugunsdzēsēji devās uz izsaukumu Rīgā, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks un kāpņu telpā izveidojies spēcīgs sadūmojums, no ēkas izglābjot septiņus cilvēkus, bet vēl diviem konstatēta nāve, portālu “Delfi” informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

Pulksten 3.05 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu, kur, ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka no ēkas nāk dūmi. Ugunsdzēsēji nekavējoties uzsāka cilvēku glābšanas un ugunsgrēka dzēšanas darbus.

No sadūmotās ēkas, izmantojot izbīdāmās kāpnes, ugunsdzēsēji izglāba četrus cilvēkus, pa ēkas iekšējām kāpnēm izglābti trīs cilvēki, tos iznesot laukā, bet trešais cilvēks izvests ar glābšanas masku palīdzību. No septiņiem izglābtajiem cilvēkiem, četri bija cietuši un nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Ugunsgrēkā gāja bojā divi cilvēki – viens tika atrasts degošajā dzīvoklī, bet otrs bija nepilngadīgs bērns, kuru ugunsdzēsēji iznesa no piedūmotās ēkas un NMPD mediķi konstatēja viņa nāvi.

Pulksten 6.40 paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts. Tajā 30 kvadrātmetru platībā dega ēkas pirmā stāva dzīvoklis un piecu kvadrātmetru platībā pārsegums starp ēkas pirmo un otro stāvu. G;abjot cilvēkus, cietuši divi glābēji, kuri nogādāti ārstniecības iestādē turpmākai apskatei.

Tāpat arī naktī uz trešdienu, pulksten 3.06, tika saņemts izsaukums uz Rundāles novada Viesturu pagastu, kur no dzīvojamās mājas bija redzamas liesmas. Ugunsdzēsējiem tuvojoties notikuma vietai, bija redzama liesmu atblāzma un ierodoties konstatēts, ka dzīvojamā māja deg ar atklātu liesmu. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki.

Pēc gandrīz divu stundu intensīva darba, ugunsdzēsējiem izdevās šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku lokalizēt. Tajā 170 kvadrātmetru platībā dega dzīvojamā māja. Ugunsgrēka dzēšanas darbi turpinās.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 39 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem un deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!