Foto: AFI

Pirmdien ugunsdzēsēji no piedūmotas ēkas Rīgā, Matīsa ielā, izglābuši trīs cilvēkus, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 8.44 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Matīsa ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamās mājas kāpņutelpā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka otrā stāva palīgtelpā deg sadzīves mantas piecu kvadrātmetru platībā un kāpņu telpas griesti piecu kvadrātmetru platībā. Ar trīsposmu izbīdāmo kāpņu palīdzību no otrā stāva tika izglābti trīs cilvēki. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 9.56.

Pulksten 10.22 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Lāčplēša ielu Bauskā, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī deg mēbeles viena kvadrātmetra platībā. Ugunsgrēkā cieta apmēram 56 gadus vecs vīrietis, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 11.08.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, sadzīves mantas, elektrības kabelis, labības rugāji, ārsiena, pirts, dārza māja un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Tāpat pirmdien Iecavas novadā no upes tika izcelts noslīcis cilvēks, kurš nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji Daugavpils novada Medumu pagastā notvēra šķūnī ieskrējušu jenotsuni un palaida brīvībā, Ventas ielā Jūrmalā no koka tika nocelts savainots putns un nogādāts veterinārajā klīnikā, Dobeles novada Bērzes pagastā tika atbrīvots putns, kurš bija sapinies striķī, Saulrītu ielā Cēsīs no koka tika nocelts kaķis, bet Jaunjelgavas novada Seces pagastā no bedres tika izcelti tajā iekrituši divi mājlopi – govs un teļš.

Aizvadītajā diennaktī VUGD bija saņēmis 48 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!