Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 45 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem un 11 izsaukumi bija maldinājumi, portālu "Delfi" informēja VUGD.

Ceturtdien, pulksten 14.07 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Raunas ielā Siguldā, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas jumta konstrukcija un siltinājums 15 kvadrātmetru platībā. Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, ugunsgrēkā cieta ugunsdzēsējs glābējs, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem. Pulksten 16.41 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, starpstāvu pārsegums neapsaimniekotā ēkā, sausā zāle un kūdra, četras vieglās automašīnas, kombains, šķūnis, bet trīs gadījumos – bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks vakar bija izcēlies Rojas novadā, Melnsilā, kur dega sausā zāle un sadzīves atkritumi 2000 kvadrātmetru platībā. Izsaukums tika saņemts pulksten 15.22, bet pulksten 17.02 ugunsgrēks tika likvidēts.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, ceturtdien ugunsdzēsēji glābēji Kuldīgas novada Īvandes pagastā no akas izcēla divus suņus, bet Smiltenes novada Grundzāles pagastā atbrīvoja caunu, kas bija iestrēgusi zem verandas grīdas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!