Foto: DELFI

Ceturtdien pulksten 21.15 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis izsaukumu uz Smilteni, kur pēc sākotnējās informācijas no dzīvojamās mājas cēlās liesmas, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatējuši, ka divstāvu dzīvojamā mājā deg dzīvoklis 30 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās trīs cilvēki bija evakuējušies, bet vēl divus cilvēkus no piedūmotām telpām evakuēja ugunsdzēsēji.

Ugunsgrēkā cietis viens cilvēks. Pulksten 23.59 ugunsgrēks likvidēts.

Savukārt pulksten 10.16 VUGD devies uz izsaukumu Vecpiebalgas novada Taurenes pagastā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dzīvojamās mājas bēniņos izveidojies sadūmojums. Ierodoties ugunsdzēsēji konstatējuši, ka deg vienstāva dzīvojamās mājas starpstāvu pārsegums 15 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās mājas iedzīvotāji sākuši ugunsgrēka dzēšanu, izmantojot divus ugunsdzēsības aparātus un dārza laistāmo šļūteni. Ēkā nebija uzstādīti dūmu detektori. Pulksten 11.30 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 33 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bijuši maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!