Foto: AFI

Trešdien tupinās ugunsgrēka dzēšana Suntažos, kurp izsaukums tika saņemts otrdien pulksten 13.36, portāls “Delfi” uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Saskaņā ar sākotnējo informāciju dega kokmateriāli, bet ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg kokzāģētavas ēku komplekss, kas sastāv no noliktavas, remonta boksiem, biroja telpām, virpošanas ceha kopumā 800 kvadrātmetru platībā, kā arī skaidas 150 kubikmetru apjomā, šķelda 300 kubikmetru apjomā, granulu un kokmateriālu krāvums 300 kvadrātmetru platībā.

Pulksten 16.24 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts.

Dzēšanas darbu laikā cieta divi ugunsdzēsēji glābēji, kuri tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, saimniecības ēka, celtniecības vagons, elektroinstalācijas vadi, labības lauks, divos gadījumos labības rugāji, trīs vieglās automašīnas, traktors un atkritumu savākšanas telpa.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 43 izsaukumus – 20 uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!