Foto: DELFI Aculiecinieks

Ugunsgrēkā Tukuma novada Slampes pagastā, kur pirmdien, 14. maijā, aizdegās katlu māja, cietis viens cilvēks, portālu "Delfi" informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Izsaukumu uz Slampes pagasta katlu māju ugunsdzēsēji saņēma pulksten 11.40. Ierodoties notikuma vietā glābēji konstatēja, ka 220 kvadrātmetru platībā deg tās jumts, kā arī blakus esošais skaidu novietošanas bunkurs 25 kvadrātmetru platībā.

Pirms notikuma vietā ieradās VUGD pašu spēkiem no ēkas evakuējās 10 cilvēki. Ievainojumus guva viens cilvēks, kurš centās liesmas apdzēst ar ugunsdzēšamo aparātu. VUGD darbinieki cietušo nodeva mediķiem. Ugunsdzēsēji liesmas likvidēja pulksten 15.07.

Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks naktī uz otrdienu izcēlās arī Jūrmalā, kur Rīgas ielā aizdegās neapsaimniekota ēka. Izsaukumu VUGD saņēma pulksten 1.04. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu koka ēka 150 kvadrātmetru platībā, turklāt tai ir iebrucis jumts un draudēja iebrukt arī sienas.

Liesmu dzēšanas laikā cieta viens ugunsdzēsējs, kuru kolēģi nodeva mediķiem. Pulksten 02.29 ugunsgrēku lokalizēja.

Kopumā no 14. maija pulksten 6.30 līdz 15. maija pulksten 6.30 VUGD saņēma 90 izsaukumus – 48 uz ugunsgrēku dzēšanu un 26 uz glābšanas darbiem, bet 16 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, zaru kaudze, puķu dobe, bez uzraudzības uz plīts atstāts piededzis ēdiens, salmi, siena ruļļi, celtniecības aizsargtīkls, meža zemsedze, malka noliktavā, skaidu bunkurs, ražošanas iekārta, vieglās automašīnas, kravas automašīna, kūts, pirts un šķūnis.

Pirmdien VUGD dzēsa 10 kūlas ugunsgrēkus, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk nekā 1,9 hektāri. Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks bija izcēlies 6. līnijā, Jelgavā, kur pērnā zāle dega viena hektāra platībā.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, Rīgā ugunsdzēsēji no koka nocēla kaķi, Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā palīdzēja notvert nožogotā teritorijā iekļuvušu stirnu un palaida brīvībā mežā. Savukārt Daugavpilī dzīvojamās mājas pagalmā notvēra čūsku un palaida to brīvībā meža masīvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!