Foto: LETA

Piektdienas rītā ugunsdzēsēji steigušies uz izsaukumu Tukumā, kur dedzis dzīvoklis, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums saņemts pulksten 4.24. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkā deg dzīvoklis 30 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkas izglābuši vienu cilvēku, kurš cietis. Cietusī persona nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Vēl septiņi cilvēki no ēkas evakuējušies saviem spēkiem.

Pulksten 6.11 ugunsgrēks likvidēts.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Arlita Dolgā portālu "Delfi" informēja, ka ugunsgrēkā cietusī ir kāda 1933. gadā dzimusi sieviete. Patlaban kundze no ārstniecības iestādes jau ir izrakstīta.

Patlaban ugunsgrēka izcelšanās iemesli nav zināmi.

VUGD norāda, ka šajā gadījumā ēkas iedzīvotājiem ļoti paveicies, jo ēkā nav bijuši dūmu detektori. Ugunsgrēka izcelšanos pamanījuši kaimiņi, kas arī izsaukuši ugunsdzēsējus.

VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju neatlikt rūpes par savu, tuvinieku un līdzcilvēku dzīvībām un uzstādīt mājoklī dūmu detektoru, kas, izceļoties ugunsgrēkam, reaģēs uz ugunsgrēkā radušos sadūmojumu un ar ilgu un skaļu signālu brīdinās par izcēlušos nelaimi. VUGD atgādina, ka no 2020. janvāra stāsies spēkā Ugunsdrošības noteikumu prasība par to, ka ikvienā mājoklī būs jābūt uzstādītam dūmu detektoram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!