Foto: LETA

Otrdien Valmierā divstāvu ēkas otrā stāva dzīvokļa virtuvē dega sadzīves priekšmeti piecu kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēji ar izbīdāmo kāpņu palīdzību no otrā stāva izglāba divus cietušos, portālam "Delfi" pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Cietušos glābēji nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Mazāk nekā stundas laikā, pulksten 12.07, VUGD darbinieki ugunsgrēku likvidēja. Mājoklī nebija uzstādīts dūmu detektors. Liesmu iespējamais izcelšanās iemesls saistīts ar benzīna izmantošanu krāsns iekurināšanai.

Dienests atgādina, ka mājoklī ir jāuzstāda dūmu detektors un jāievēro piesardzība, kurinot krāsnis. Iekuršanai aizliegts izmantot degtspējīgus šķidrumus, kuri nav speciāli rūpnieciski izgatavoti šim nolūkam.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma arī izsaukumus, kur dega sešstāvu ēkas bēniņu siltinājums un starpstāvu pārsegums, divos gadījumos – piededzis ēdiens, pirts, dārza māja, četros gadījumos – atkritumi, elektrības vadi celtniecības vagonā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 33 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!