Foto: LETA

Trešdien, 20. janvārī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji steidzās uz izsaukumu Ventspilī, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu dzīvojamā māja pilnā platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks, taču, veicot dzēšanas darbus, ēkā tika atrasti divi bojāgājuši cilvēki, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Naktī uz ceturtdienu glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā deg starpsiena, griesti un otrajā stāvā – grīda. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts, un šobrīd turpinās tā dzēšana.

Trešdien saņemts izsaukums uz Sējas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg vienstāva dzīvojamā māja. No piedūmotās ēkas glābēji evakuēja vienu cilvēku un kaķi.

VUGD saņēma izsaukumu arī uz Rēzeknes novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies vasarnīcā. Notikuma vietā ar atklātu liesmu dega vienstāva vasarnīca ar izbūvētu mansardu. Ugunsgrēkā cieta viens glābējs, kurš pēc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķu apskates turpināja darbu.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi konteinerā, loga rāmis, siltumizolācija, starpstāvu pārsegums, pagrabs, šķūnis ar malku, krāsmatas, sodrēji septiņu ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 49 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 28 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!