Foto: DELFI Aculiecinieks

Trešdien ugunsgrēkos Balvos cietuši četri cilvēki, bet viens gājis bojā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 14.24 VUGD saņēma izsaukumu uz Tirgus ielu Balvos, kur no dzīvojamās mājas bija redzami dūmi. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka trīsstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī deg istaba četru kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba divus cilvēkus, kuri bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Līdztekus ugunsdzēsēji glābēji no ēkas trešā stāva evakuēja trīs cilvēkus. Pulksten 16.04 ugunsgrēks tika likvidēts.

Naktī pulksten 00.45 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Raiņa ielu Balvos, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkas piektā stāva dzīvoklī deg gaitenis divu kvadrātmetru platībā.

No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba divus cilvēkus, kuri bija cietuši un tika nodoti mediķiem. No piedūmotās ēkas ceturtā un piektā stāva ugunsdzēsēji glābēji evakuēja 10 cilvēkus.

Pārmeklējot piedūmotās telpas tika atrasts viens miris cilvēks. Pulksten 2.20 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji piecu ēku dūmvados, elektrolīnijas balsts, vieglā automašīna, mikroautobuss, divas kravas automašīnas, dzīvokļa ārdurvis un divi šķūņi.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 32 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu un 18 uz glābšanas darbiem, bet divi no izsaukumiem bija maldinājums.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!