Foto: F64

Ceturtdien ugunsgrēkos Latvijā cietuši divi cilvēki, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 15.31 VUGD saņēma izsaukumu uz Talsos, kur dega kūla 25 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem. Pulksten 15.50 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 15.47 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Ķekavas novada Baložos, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ēkas pirmā stāva dzīvokļa virtuvē uz galda deg avīzes 0,50 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD darbiniekiem. Pulksten 16.12 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 22.56 VUGD saņēma izsaukumu uz Riebiņu novada Stabulnieku pagastu, kur dega neapdzīvota vienstāva koka māja un divas saimniecības ēkas kopumā 220 kvadrātmetru platībā. Piektdienas rītā pulksten 3.55 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji kopumā steidzās dzēst 48 pērnās zāles ugunsgrēkus, kā arī 16 meža ugunsgrēkiem.

Ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, celms, dēļi uz ražošanas ēkas jumta, elektrolīnijas balsta stabs, saimniecības ēka, nojume un zaru kaudze, dārza māja un siltumnīca, malkas krāvums, lapas kanalizācijas notekā, skaidas, kūdra, nepieskatīts ugunskurs, dzīvojamās mājas jumts, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, mikroautobusa motortelpa, divi šķūņi, saimniecības ēka un pagraba jumts, divas vieglās automašīnas.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 131 izsaukumus – 96 uz ugunsgrēku dzēšanu un 18 uz glābšanas darbiem, bet 17 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!