Foto: LETA

Otrdien ugunsgrēkos cietuši trīs cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā statistika.

Plkst. 13.58 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies garāžā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg divas garāžas un divas vieglās automašīnas kopumā 45 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 17.23 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 19.46 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Liepājā, kur daudzstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī dega mēbeles četru kvadrātmetru platībā. No ēkas tika evakuēti 16 cilvēki, bet no piedūmotā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks, kurš bija cietis ugunsgrēkā, kā arī kaķis. Cietušais tika nodots NMPD, un plkst. 21.30 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 22.16 tika saņemts izsaukums uz Kandavas novadu Kandavas pagastu, kur dega vieglās automašīnas motora nodalījums 0,5 kvadrātmetru platībā. Mēģinot apdzēst liesmas pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 22.57 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 46 izsaukumus – 23 uz ugunsgrēku dzēšanu un 14 uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!