Foto: LETA

Ugunsgrēkos Rīgā un Jelgavā gājuši bojā cilvēki, portāls “Delfi” uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 18.46 VUGD saņēma izsaukumu uz Rīgu, kur četrstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī dega gulta 5 kvadrātmetru platībā un sadzīves mantas 2 kvadrātmetru platībā.

No dzīvokļiem tika evakuēti seši cilvēki, viens cilvēks tika izglābts, izmantojot glābšanas masku, un viens cilvēks, kurš ugunsgrēkā cieta, tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Notikuma vietā atrasts bojāgājušais. Pulksten 21.01 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 14.12 VUGD saņēma informāciju, ka Jelgavas novada Jaunsvirlaukas pagastā dzīvojamā mājā ir sadūmojums. Notikuma vietā konstatēts, ka vienstāva dzīvojamās mājā bija degušas sadzīves mantas 10 kvadrātmetru platībā un liesmas apdzēstas pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. Notikuma vietā atrasts bojāgājušais. Darbs notikuma vietā noslēdzās pulksten 15.43.

Pulksten 22.58 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Dzelzavas ielu Rīgā, kur deviņsstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,1 kvadrātmetra platībā. Izmantojot glābšanas maskas, ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba trīs cilvēkus. Pulksten 00.30 degšana tika likvidēta.

Pulksten 18.13 tika saņemts izsaukums uz Druvienas ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā dega būvizstrādājumi 8 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās pašu spēkiem evakuējās 15 cilvēki, un vēl piecus cilvēkus, izmantojot glābšanas maskas, izglāba ugunsdzēsēji glābēji. Pulksten 19.10 degšana tika likvidēta.

Pulksten 17.45 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Aknīstes ielu Rīgā, kur dega divas dārza mājas 50 kvadrātmetru platībā un sausā zāle 20 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanas no dārza mājas paša spēkiem evakuējās viens cilvēks. Pulksten 20.21 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 17.10 VUGD saņēma izsaukumu uz Krišjāņa Valdemāra ielu Daugavpilī, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums – vieglās un smagās automašīnas sadursme.

Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvoja vienu cilvēku un nodeva NMPD mediķiem. Ugunsdzēsēji glābēji atvienoja automašīnu akumulatora klemmes, izmantojot absorbentu, sakārtoja ceļa braucamo daļu un pulksten 18.52 darbu notikuma vietā noslēdza.

Pulksten 12.21 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Tukuma novada Lapmežciema pagastu, kur vienstāva sabiedriskās ēkas virtuvē dega elektrības rozete, ledusskapis, grīda un siena 10 kvadrātmetru platībā.

Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās pieci cilvēki. Dzēšanas darbu laikā cieta viens ugunsdzēsējs glābējs. Dzēšanas darbi noslēdzās pulksten 13.49.

Pulksten 12.13 saņemts izsaukums uz Meža ielu Tukumā, kur dega pie dzīvojamās mājas piebūvēta siltumnīca 20 kvadrātmetru platībā, dzīvojamās mājas siena un sadzīves mantas 15 kvadrātmetru platībā, kā arī netālu esošā šķūņa siena 5 kvadrātmetru platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki.

Ugunsdzēsēju glābēju darbu apgrūtināja tas, ka siltumnīcā atradās daudz sadzīves mantu, kas radīja spēcīgu sadūmojumu un karstumu arī ēkā un apgrūtināja glābēju pārvietošanos. Darbs notikuma vietā noslēdzās pulksten 16.11.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega transformators, lifta motors, traktors, automašīnas motora nodalījums, dārza māja, lapene, trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, dēļi, skaidu kaudze, vadi un deviņos gadījumos atkritumi.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 60 izsaukumus – 33 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā četrus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet desmit izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!