Foto: F64
Aizvadītajā diennaktī Latvijā ugunsnelaimēs gājuši bojā divi, bet cietis viens cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Šembele.

Kā pastāstīja Šembele, visu ugunsgrēku iemesls ir bijusi neuzmanīga smēķēšana.

Rīta pusē ap plkst.4.30 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Riebiņu novada Galēnu pagastu, kur Parka ielā koka mājā dūmoja otrā stāva dzīvoklis. Pārmeklējot māju, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg gultas matracis divu kvadrātmetru platībā, savukārt blakus istabā bez dzīvības pazīmēm tika atrasta 66 gadus veca sieviete, kura acīmredzot saindējusies ar dūmiem.

Savukārt ap plkst.8 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz kādu māju Zilupes novada Maļinovas pagastā. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka vienā no dzīvokļiem deg sadzīves priekšmeti sešu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā, saindējoties ar dūmiem, gāja bojā 75 gadus veca sieviete.

Vakar ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu arī uz Bruņinieku ielu Rīgā, kur divstāvu neapsaimniekota ēkā dega 15 kvadrātmetru lielā. Ugunsgrēkā cieta 42 gadus vecs vīrietis, kurš tika aizvests uz slimnīcu.

Savukārt Valkā ugunsnelaime piemeklējusi pilsētas svētku egli. Kā norādīja dienesta pārstāve, liesmas laicīgi apdzēstas, bet aizdegšanās iemesli pagaidām nav zināmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!