Foto: DELFI Aculiecinieks

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos Rīgā un Ogres novadā cietuši trīs cilvēki, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Otrdien plkst. 10.03 VUGD saņēma izsaukumu uz Rīgas ielu Baldonē, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāvu ķieģeļu dzīvojamai mājai deg bēniņu pārsegums 40 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no degošās mājas izglāba apmēram 89 gadus vecu sievieti. Plkst. 12.26 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 13.25 tika saņemts izsaukums uz Jaunpiebalgas novada Jaunpiebalgas pagastu, kur dega ražošanas ēka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāvu kokapstrādes ēkā deg divas krāsošanas telpas 100 kvadrātmetru platībā un jumts 70 kvadrātmetru platībā. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 16.39.

Plkst. 13.35 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Imantas ielu Rīgā, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka piecstāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas trīs kvadrātmetru platībā, kas radīja spēcīgu sadūmojumu. Izmantojot autokāpnes, ugunsdzēsēji glābēji no balkona nocēla 13 gadus vecu meiteni, kura bija saindējusies ar degšanas produktiem.

Plkst. 14.42 tika saņemts izsaukums uz Kumelīšu ielu Ogrē, kur dega dzīvojamā māja. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā, divstāvu dzīvojamā māja dega ar atklātu liesmu un pastāvēja uguns izplatīšanās draudi uz blakus esošo ēku. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās 28 gadus vecs vīrietis mēģināja liesmas apdzēst saviem spēkiem, saindējās ar degšanas produktiem un tika nodots neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem. Kopējā ēkas degšanas platība bija 80 kvadrātmetri un plkst. 18.31 ugunsgrēks tika likvidēts.

Naktī plkst. 1.22 VUGD saņēma izsaukumu uz Ķeguma novada Tomes pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies saimniecības ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu saimniecības ēkas jumts 200m2 platībā un blakus esošā malkas grēda 20 kvadrātmetru platībā. Plkst. 6.09 ugunsgrēks tika likvidēts.

Trešdienas rītā plkst. 06:51 VUGD saņēma informāciju, ka Ogres novada Mazozolu pagastā dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vienstāvu mūra ēkas bēniņi 50 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks. Ugunsgrēka dzēšanas darbi vēl turpinās.

Tāpat otrdien VUGD glābēji Daugavpils novada Demenes pagastā no dīķa izcēla apmēram 70 gadus vecu noslīkušu vīrieti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!