Foto: AFI

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 53 izsaukumus – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, 28 uz glābšanas darbiem. Divos ugunsgrēkos – Rīgā un Pāvilostā bojā gājuši divi cilvēki, portālu “Delfi” informēja dienesta pārstāve Agrita Vītola.

Trešdienas vakarā ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Brūžu ielā Rīgā, kur trīsstāvu mājā dega istaba un starpstāvu pārsegumi. Izmantojot glābšanas maskas, no piedūmotās ēkas tika izglābti pieci cilvēki. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Notikumā bija viens cietušais, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Strādājot notikuma vietā, pie NMPD mediķiem vērsās arī viens ugunsdzēsējs, kurš pēc palīdzības saņemšanas darbu notikuma vietā turpināja. Pustrijos naktī ugunsgrēks likvidēts.

Trešdien ap pulksten 15 tika saņemts izsaukums Pāvilostā, kur divstāvu mājā dega otrā stāva dzīvoklis, starpstāvu pārsegums un sadzīves priekšmeti. Notikuma vietā tika atrasts viens bojāgājis cilvēks. Pulksten 21.15 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

VUGD steidzās arī uz izsaukumu Balvu novada Rugāju pagastu, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu un pusotrstāva mājas zem viena jumta. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās četri cilvēki.

VUGD saņēma izsaukumu Birzes ielā Rīgā, kur piecstāvu mājas dzīvoklī uz palodzes bija dedzis adventes vainags. Liesmas bija nodzēstas pirms VUGD ierašanās.

Trešdienas pēcpusdienā ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Aptiekas ielā Rīgā, kur uz upes ledus atradās trīs nepilngadīgas personas. Glābšanas darbus nebija nepieciešams veikt. Glābēji veica pārrunas ar notikumā iesaistītām personām, atgādinot, ka atrasties uz ūdenstilpju ledus ir bīstami.

Tāpat tika saņemts izsaukums uz Tukuma novada Sēmes pagastu, kur bija avarējušas divas vieglās automašīnas. Ugunsdzēsēji no avarējušā transportlīdzekļa atbrīvoja vienu cilvēku un nodeva NMPD mediķiem, kā arī sakārtoja ceļa braucamo daļu.

VUGD saņēma informāciju, ka Krasta ielā Salacgrīvā grāvī, kas ietek Salacā, uz ūdens virsmas pamanīts nezināmas izcelsmes vielas plankums. Glābēji uzstādīja trīs absorbējošās bonas, un darbu notikuma vietā turpināja Valsts vides dienests.

Naktī uz ceturtdienu VUGD steidzās uz izsaukumu Gulbenes novada Stāmerienas pagastā, kur dega divstāvu koka ēka ar mansardu un piebūve. Piecos no rīta šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks lokalizēts un patlaban dzēšana turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!