Foto: LETA
Meža un purva ugunsgrēks Ķemeru nacionālajā parkā ierobežots aptuveni 9,3 hektāru platībā, informēja Zemgales virsmežniecības virsmežzinis Jānis Grava.

Pašlaik nav uguns izplatības draudu, taču to var ietekmēt dažādi faktori, piemēram, vējš, skaidroja Grava. Pašlaik turpinās ugunsgrēka dzēšana.

Uz vietas dzēšanu koordinē Valsts mežu dienests, kā arī strādā vairākas Valsts ugunsdzēsības un glābšana dienesta brigādes un arī Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) speciālisti.

Tāpat notikuma vietā ir arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāvji.

Ugunsgrēks Ķemeru nacionālajā parkā netālu no Kaņiera ezera izcēlies piektdien pēcpusdienā, liecina DAP publicētā informācija sociālajos tīklos.

Dzēšanā tika iesaistīts arī helikopters.

Ugunsgrēks izcēlies netālu no tūristu iecienītā Kaņiera pilskalna takas. Līdz ar to DAP lūdz pagaidām šo un arī citus dabas tūrisma objektus Kaņiera ezera apkārtnē neapmeklēt, lai neapdraudētu savu veselību un netraucētu atbildīgo dienestu darbu.

DAP atgādina - tā kā šī ir nacionālā parka teritorija, tad arī izmantot bezpilota lidaparātus jeb dronus, šajā vietā ir aizliegts.

Karstajā un sausajā laikā mežos ir ārkārtīgi liela ugunsbīstamība, tādēļ ikvienu aicina ievērot vislielāko piesardzību, lai nejaušas vieglprātības vai neuzmanība neizraisītu nenovēršamas sekas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!