Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 19 ugunsgrēki un tajos cietuši divi cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā statistika.

VUGD pārstāve Agrita Vītola informēja, ka vakar pulksten 11 ugunsdzēsēji saņēmuši izsaukumu uz Lielvārdi, kur dedzis vienstāvu dzīvojamās mājas jumts 100 kvadrātmetru platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no mājas bija evakuējušies trīs cilvēki, no tiem viens pašu spēkiem centies dzēst liesmas, bet cietis.

Pulksten 18.51 VUGD saņēmis izsaukumu uz Aizputi, kur kādā garāžā bija aizdegušās mantas 0,5 kvadrātmetru platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no garāžas evakuējies viens cilvēks, kurš bija cietis un pēc tam nodots mediķu rīcībā.

Savukārt pulksten 21.58 izsaukums saņemts uz Olaines novada, Olaines pagastu, kur degusi pirts 90 kvadrātmetru platībā. Divi cilvēki pirms ugunsdzēsēju ierašanās evakuējušies. Ugunsnelaimē neviens nebija cietis.

Kopumā Rīgā dzēsti četri ugunsgrēki, citās pilsētās trīs, bet novados 12 ugunsnelaimes.

Diennakts laikā VUGD darbinieki veikuši 42 glābšanas darbus un saņēmuši sešus maldinošus izsaukumus.

Kopš gada sākuma Latvijā dzēsti 3462 ugunsgrēki, no tiem 1320 bija kūlas degšanas gadījumi, ugunsnelaimēs cietuši 109 cilvēki, izglābti 135, bet 39 gājuši bojā, tajā skaitā viens nepilngadīgais, liecina VUGD statistika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!