Foto: LETA
Ukrainā karojošie latvieši lūdz Latvijas sabiedrības palīdzību noziedot apvidus automašīnas-pikapus.

Latviešus pārstāvošajā sociālā tīklu "Twitter" kontā teikts, ka latviešiem, tostarp, zemniekam, bijušajam Krustpils novada domes priekšsēdētājam Gundaram Kalvem no "Karpatskij Sič" bataljona ir ļoti vajadzīgi auto, jo kaujās iznīcinātas ļoti daudzas transporta vienībās. Tāpat cilvēki varot ziedot arī naudu.

"Pēdējās dienās viņi ir zem nepārtrauktas, ļoti spēcīgas artilērijas apšaudes vienā no karstākajiem frontes punktiem. Katru dienu vienībā ir bojā gājušie un ievainotie," teikts "Twitter" ierakstā.

Minētā konta autentiskumu aģentūrai LETA apstiprināja "Karpatskij Sič" bataljona sastāvā karojošais bijušais Saeimas deputāts Juris Jurašs. Viņš norādīja, ka bataljonam faktiski vairs nav apvidus automašīnu, kuri būtu piemēroti kaujas apstākļiem. Ceturtdien kārtējā krievu uzbrukumā tika iznīcinātas vairākas bataljona automašīnas, tostarp medicīnas spēkrats.

Visvairāk ir nepieciešami tieši pikapi, bet derot arī cita veida apvidus auto, norādīja Jurašs.

Automašīnas ziedotāji varot piegādāt tā saucamā "Tvitera konvoja" organizatoram Reinim Pozņakam, kurš jau kopš kara sākuma iesaistījies iniciatīvā, lai palīdzētu uz Ukrainas robežu nogādāt automašīnas. Pozņaks ar domubiedriem jau patlaban nodrošina automašīnu nogādāšanu "Karpatskij Sič" bataljonam, norādīja Jurašs.

Savukārt nauda nepieciešama, lai "Karpatskij Sič" bataljonam iegādātos automašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!