Foto: Publicitātes attēli

Sadarbojoties Rīgas Dzemdību nama un Centrālās laboratorijas kolektīviem, Ukrainai piegādāta apjomīga krava ar medikamentiem un medicīnas precēm dzemdību palīdzības sniegšanai, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

Kravas vērtība ir aptuveni 40 000 eiro. Sūtījuma saturs tika saskaņots ar Ukrainas mediķiem un nogādāts Ukrainā kopā ar starptautiskā Rotari kluba ziedotajiem medikamentiem.

Pēc domē paustā, Ukrainas dzemdību nodaļās patlaban katastrofāli pietrūkst gan pretsāpju un anestēzijas medikamentu, gan vienreizlietojamo halātu, kā arī citu preču.

Nosūtītie medikamenti pamatā paredzēti ārstiem, kuri patvertnēs un pagrabos palīdz dzemdībās.

Kastes ar medikamentiem tika marķētas, lai brīvprātīgajiem, kas iesaistās preču transportēšanā, nepārprotami būtu skaidrs, ka saturs paredzēts dzemdību palīdzības iestādēm. Automašīnā, kurā veda medikamentus, tika uzturēta medikamentu pārvadāšanai atbilstoša temperatūra.

Idejas iniciators un organizators bija Rīgas Dzemdību nams, bet finansiālo atbalstu organizēja SIA "Centrālā laboratorija". Atbalstu koordinēšanā sniedza Rīgas domes Labklājības departaments un biedrība "PINS".

Kā vēstīts, Krievijas iebrukums Ukrainā, kura laikā tiek bombardēti civiliedzīvotāji, ilgst jau vairāk nekā divas nedēļas. Latvija un citas valstis steigušās palīgā kara postītajai valstij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!