Foto: Shutterstock

Ministru kabinets otrdien, 23. maijā, atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) priekšlikumu nodot Ukrainai vēl 24 automašīnas, kuras iepriekš konfiscētas autovadītājiem, kuri sēdās pie stūres alkohola reibumā.

Iepriekš valdība jau pieņēmusi vairākus lēmumus nodot Ukrainai dzērājšoferiem konfiscētās automašīnas, kuras ar biedrības "Agendum", kas plašāk zināma kā "tviterkonvojs", starpniecību tika nosūtītas Ukrainai

Otrdien valdība lēma par vēl desmit auto nogādāšanu Ukrainai, kuras ar "tviterkonvoja" starpniecību tiks piegādātas Dņipropetrovskas apgabala Nacionālajai policijai, Mikolajivas apgabala Voznesenskas rajona Bratskes ciema padomei un Ukrainas Aizsardzības ministrijai.

Tāpat valdība lēma nodot 14 automašīnas Ukrainas Nacionālās gvardes militārajai vienībai, Hersonas pilsētas militārajai pārvaldei, Kijivas apgabala Bučas rajona Borščahivkas ciema padomei, Ukrainas Aizsardzības ministrijai un Zaporižjas apgabala teritoriālajam bruņoto spēku komplektēšanas un sociālā atbalsta centram.

Visu 24 auto provizoriskā tirgus vērtība lēsta ap 72 000 eiro.

Jau vēstīts, ka Saeima 16. februārī steidzamības kārtā pieņēma grozījumus Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā, kas ļauj valstij piekritīgos transportlīdzekļus nodot bez atlīdzības jeb ziedot Ukrainas valdības īpašumā – vispārējam atbalstam Ukrainas sabiedrībai.

Finanšu ministrijā (FM) iepriekš informēja, ka, atbilstoši Ukrainas valdības institūciju izteiktajiem lūgumiem par palīdzības sniegšanu, galvenais kritērijs ir, lai transportlīdzeklis būtu braukšanas kārtībā.

FM norādīja, ka par braukšanu reibumā konfiscētie transportlīdzekļi, kurus pārņem Valsts ieņēmumu dienests (VID), galvenokārt ir samērā veci un ar lieliem nobraukumiem, bet braukšanas kārtībā. Tādēļ plānots, ka VID varētu virzīt priekšlikumus Ministru kabinetam par braukšanu reibumā konfiscētu auto nodošanai Ukrainas valdībai.

VID vidēji dienā saņem 5-6 lēmumus par transportlīdzekļiem, kas konfiscēti par braukšanu reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!