Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Kopš jūlija labdarības organizācijas "Ziedot.lv" interneta vietnē ir speciāla sadaļa ukraiņu valodā un pieteikuma anketa, lai Ukrainas kara bēgļi varētu pietiekties palīdzībai ārstniecības, rehabilitācijas un medikamentu iegādei, kā arī saņemt konsultācijas un atbalstu ārkārtas situācijās, portālu "Delfi" informēja organizācijā.

Fonds "Ziedot.lv" ir saņēmis finansējumus no Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014.-2021.gada perioda projekta "Divpusējās sadarbības fonds 2018. – 2025.gadam". kas ļaus turpmāk sniegt iespēju nodrošināt atbalstu Ukrainas bēgļiem līdzvērtīgi, kā to nodrošina Latvijas iedzīvotājiem.

Līdz šim Ziedot.lv no sabiedrības ziedojumiem sniedzis atbalstu Ukrainas bēgļiem jau 1,2 miljonu eiro apmērā. Palīdzēts gan ar siltu maltīti, gan ar atbalstu ārstniecības apmaksai, izdotas bilingvālās ābeces, gan izsniegtas dāvanu kartes aptiekās un pārtikas veikalos.

Lai arī daudzas ukraiņu ģimenes Latvijā dzīvo jau kopš pavasara, neziņa par rītdienu ir palikusi. Bez pastāvīga un stabila darba, ienākumiem nevar plānot savu nākotni. Turklāt tuvojas rudens sezona, kas līdzi nesīs lielākas izmaksas par bērnu skolas gaitām, pārtiku, komunālajiem maksājumiem un ikdienas izdevumiem. Tam būs vajadzīgs sabiedrības atbalsts, norāda organizācijā.

Līdz šim platformā Ziedot.lv ziedojumos Ukrainas atbalstam saņemti vairāk nekā 10 miljoni eiro, kas pārtapuši reālā un praktiskā palīdzībā gan Ukrainas aizstāvjiem, gan slimnīcām, gan civiliedzīvotājiem.

Pašlaik Ziedot.lv platformā ir iespēja ziedot 13 dažādiem atbalsta mērķiem Ukrainas cilvēkiem. Palīdzēt Ukrainai iespējams Ziedot.lv interneta vietnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!