Foto: Shutterstock
Ukrainas civiliedzīvotāju bērnu veiksmīgai integrācijai sabiedrībā un socializēšanai, latviešu valodas apguvei, kā arī Latvijas tradīciju un kultūras iepazīšanai Rīgas pašvaldība no rezerves fonda piešķirs vairāk nekā 39 000 eiro, trešdien, 22. jūnijā, nolēma Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas deputāti.

Par piešķirto finansējumu no 27. jūnija līdz 12. augustam Rīgas Ukrainas iedzīvotāju atbalsta centrā, Kaļķu ielā 1 pašvaldība nodrošinās bērnu pieskatīšanu katru darba dienu no pulksten 10 līdz 17.

Tāpat pašvaldība organizēs dažādas tematiskās nodarbības un darbnīcas Rīgas izglītības iestāžu un Ukrainas pedagogu vadībā.

Jūnijā un jūlijā Rīgas Ukrainas vidusskolā arī tiks rīkotas divas vasaras dienas nometnes bērniem vecumā no septiņiem līdz 13 gadiem. Pēc domē paustā, nometņu laikā plānotas daudzveidīgas aktivitātes un nodarbības, kā arī izzinošas ekskursijas, veicinot bērnu interesi par Rīgu, Latviju un tās dabu.

Plānotais katras nometnes dalībnieku skaits ir 75 bērni, un nometņu īstenošanā tiks iesaistīti 14 pedagogi un divi tehniskie darbinieki.

Bērni arī varēs apmeklēt Rīgas pašvaldības izglītības iestāžu brīvā laika istabas.

Kā ziņots, Rīgas dome iepriekš, 11. martā, ārkārtas sēdē atbalstīja ieceri piešķirt Ukrainas pilsoņiem ar bērniem, kuri izceļo no Ukrainas saistībā ar Krievijas izraisīto karu un kuri iesnieguši Rīgas atbalsta centrā pieteikumu atbalstam, tiesības vienu reizi bez maksas apmeklēt Rīgas Nacionālo zooloģisko dārzu.

Tāpat vēstīts, ka Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!