Foto: Māris Morkāns

Ukrainas civiliedzīvotāji, kuri ieradušies Latvijā, tiks reģistrēti Fizisko personu reģistrā kā pagaidu aizsardzības saņēmēji un viņiem tiks piešķirts personas kods, otrdien, 29. martā, lēmis Ministru kabinets.

Valdība otrdien pieņēma grozījumus noteikumos par informāciju, kas nepieciešama, lai nodrošinātu atbalsta sniegšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem.

Ar grozījumiem noteikts, ka pašvaldības administratīvajā teritorijā civilās aizsardzības komisija varēs koordinēt atbalsta sniegšanu, izmantojot vienotos valsts un pašvaldības klientu apkalpošanas centrus vai pašvaldības klientu apkalpošanas struktūrvienības.

Savukārt izmaiņas Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā paredz, ka Ukrainas civiliedzīvotāji tiks reģistrēti Fizisko personu reģistrā kā pagaidu aizsardzības saņēmēji un viņiem tiks piešķirts personas kods.

Jau ziņots, ka 3. martā Saeima pieņēma par steidzamu atzīto Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumu.

Tas tika pieņemts, lai sniegtu atbalstu Ukrainas pilsoņiem un viņu ģimenes locekļiem, kuri izceļo no Ukrainas vai kuri nevar atgriezties Ukrainā Krievijas izraisītā bruņotā konflikta dēļ, kā arī vispārēja atbalsta sniegšanai Ukrainas sabiedrībai.

Kopš kara sākuma Ukrainā līdz šodienai ar pašvaldību Civilās aizsardzības komisiju starpniecību izmitinātas 6293 personas.

8968 Ukrainas civiliedzīvotāji saņēmuši uzturēšanās dokumentus ar tiesībām uz nodarbinātību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!