Foto: LETA

Izrādot Latvijas mediju vides nedalāmo vienotību atbalstā Ukrainai tās karā pret agresoru Krieviju, Latvijas radio stacijas, televīzijas kanāli un elektroniskie mediji 24. februārī pulksten 12 piedalīsies kopīgā akcijā – vienlaicīgi visu mediju visos kanālos atskaņojot Ukrainas himnu.

Kā informē idejas autori Latvijas Radio, mediji tiek aicināti piedalīties, un šim mērķim arī sagatavota un internetā izvietota Ukrainas himna.

Medijiem pieejami audio faili ar ievadvārdiem latviešu un krievu valodās, kā arī vienkāršs video fails – izmantošanai vizuālajos medijos. Ukrainas himnu šajā gadījumā izpildīs ukraiņu grupa "Тінь Сонця".

Līdz šim brīdim savu dalību mediju solidaritātes kampaņā ir apstiprinājuši: Latvijas Radio 1, Latvijas Radio 2, Latvijas Radio 3, Latvijas Radio 4, Latvijas Radio 5 – "Pieci.lv", Latvijas Radio 6 "NABA", LTV1, LTV2, TV3, "TV3 Life", TV6, "Star FM", "Radio SWH", "Radio SWH +", "Radio SWH Rock", "Radio SWH Spin", "Radio SWH LV" , "Eiropas Hitu Radio", "EHR SuperHiti", "Latviešu Hiti", "EHR Krievu Hiti", "RetroFM" "Radio Skonto", "Radio Tev" un "Radio Skonto Plus".

Pieteicies arī "360 TV", STV, 8TV, "Relax FM", "Autoradio Latvija", Radio Roks, ReTV, Kurzemes Radio, Latgales Radio, "Radio7", "Radio Baltkom" un "Radio Marija Latvija". Arī portāls "Delfi.lv", kā arī "Rus.Delfi.lv" piedalīsies kampaņā.

Šāda vienlaicīga teju visu raidošo mediju akcija ir vēl nebijis notikums Latvijas mērogā, un tā ir kā likumsakarīgs turpinājums tam darbam, kāds Ukrainas atbalstam Latvijas medijos veikts visa gada garumā, skaidro idejas autori. Kopīgās kampaņas mērķis ir paust skaidru Latvijas mediju telpas un sabiedrības atbalstu Ukrainai.

Vēl līdz 17. februārim mediji, kuri nav atsaukušies vai nav tikuši uzrunāti dalībai akcijā, var vērsties pie Latvijas Radio, lai pieteiktu savu dalību akcijā un saņemtu atskaņošanai medijos sagatavotu Ukrainas himnas failu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!