Foto: AFI
Krievijas prezidenta Vladimira Putina lūgums valsts parlamentam ļaut ievest Krimā karaspēku ir brīdinājums, lai karaspēks Ukrainā nemaz nebūtu jāieved, sarunā ar portālu "Delfi" sacīja Saeimas opozīcijas partijas "Saskaņas centrs" (SC) valdes loceklis Jānis Urbanovičs.

"Pirmkārt, kopumā es atturētos komentēt notikumus, kas attīstās tik strauji kā tie, kas notiek Ukrainā. Un ne jau spriežot tikai no tā, kas redzams TV un internetā var Ukrainas notikumu gaitu izprast. Neesmu pats tur tagad bijis. Tas, kas šķiet svarīgi, un ko mēs varētu šobrīd darīt Ukrainas tautas labā, ir nemēģināt nevienu emocionāli tiesāt," norādīja Urbanovičs.

"Otrkārt, Ukrainā notiekošo, manuprāt, var dēvēt par revolūciju. Pret to tā arī vajadzētu izturēties un cerēt, ka ukraiņiem pašiem pietiks prāta to turpināt un novest līdz galam. Treškārt, komentējot pēdējos notikumus un prezidenta Putina lūgumu parlamentam ievest karaspēku Krimā, manuprāt, tas ir brīdinājums. Tas ir brīdinājums, lai galu galā tas karaspēks nemaz nebūtu jāieved," savas pārdomās izklāsta viens no SC līderiem.

Tāpat sarunā ar portālu "Delfi" Urbanovičs apliecināja, ka SC Ukrainas jautājumu skatīs nākamnedēļ paredzētā sapulcē.

Jau vēstīts, ka Krievijas parlamenta augšpalāta sestdien ārkārtas sēdē vienbalsīgi atbalstīja prezidenta Vladimira Putina lūgumu atļaut Krimā izmantot Krievijas karaspēku, vēsta aģentūra UNIAN.

Par to nobalsoja visi 90 klātesošie senatori, aplaudējot pēc lēmuma pieņemšanas. Lēmums stājas spēkā tā pieņemšanas un parakstīšanas dienā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins sestdien vērsās pie parlamenta augšpalātas ar lūgumu atļaut izmantot Krievijas karaspēku Krimas teritorijā, līdz stabilizēsies sabiedriski politiskā situācija valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!