Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Saeimas sēdē ceturtdien plānota Ukrainas Verhovna Radas spīkera Ruslana Stefančuka uzruna. Ukrainas parlamenta priekšsēdētājs Saeimas deputātus ap plkst.9:00 uzrunās attālināti.

Saeimas sēdē galīgajā lasījumā plānots lemt par grozījumiem Imigrācijas likumā, kas paredz līdz nākamā gada vidum apturēt pirmreizējo termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem. Tāpat deputāti galīgajā lasījumā skatīs grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā. Tie izstrādāti, lai nodrošinātu efektīvāku pakalpojumu pēc pieprasījuma uzraudzību.

Deputāti trešajā lasījumā lems arī par jauna Eiropas Savienības fondu 2021.–2027.gada plānošanas perioda vadības likuma projektu, kā arī jauna Kolektīvās finansēšanas pakalpojumu likuma projektu.

Galīgajā lasījumā plānots skatīt arī likumu grozījumus, ar kuriem paredzēts precizēt netieši noziedzīgi iegūtas mantas skaidrojumu.

Otrajā lasījumā Saeima ceturtdien skatīs jaunā pašvaldību likuma projektu, kas iecerēts, lai pēc administratīvi teritoriālās reformas nodrošinātu mūsdienīgu pārvaldību vietējās pašvaldībās, veicinot demokratizāciju, skaidrāk nodalot lēmējvaru no izpildvaras un nosakot skaidru kompetenču un funkciju sadali.

Vēl deputāti otrajā lasījumā lems par grozījumiem Imigrācijas likumā. Tie paredz ieviest attālinātā darba vīzas, lai veicinātu augstas kvalifikācijas personu ieceļošanu Latvijā. Tāpat otrajā lasījumā plānots skatīt arī jauna Elektronisko sakaru likuma projektu.

Savukārt pirmajā lasījumā deputāti lems par grozījumiem Izglītības likumā, ar kuriem iecerēts noteikt plašāku pedagogu aizsardzību pret skolēnu emocionālu vai fizisku vardarbību.

Saeima lems arī par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū likumprojekts, kas paredz pakāpeniski līdz 2025. gadam palielināt valsts aizsardzības finansējumu līdz 2,5 procentiem no iekšzemes kopprodukta. Izskatīšanai komisijās plānots nodot arī likuma grozījumus, ar kuriem iecerēts mainīt vecāku pabalsta un paternitātes pabalsta izmantošanas kārtību.

Tāpat komisijām plānots nodot likumu grozījumus, kas nosaka rīcību zemessargu iesaistīšanai 72 stundu kaujas gatavības pārbaudēs, kā arī izņēmuma stāvokļa izsludināšanas vai kara laika iestāšanās gadījumā.

Deputāti lems arī par Saeimas ziemas sesijas slēgšanu un pavasara sesijas sākšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!