Foto: PantherMedia/Scanpix

Kāda sieviete no Ukrainas okupētajām teritorijām jau ceturto diennakti nevar šķērsot robežu ar Igauniju, jo kopā ar viņu "ceļo" 40 kaķi un divi suņi, kas nav čipēti, portālam "Delfi" sacīja Latvijas ukraiņu kongresa valdes priekšsēdētāja Jana Streļeca.

Streļeca teica, ka pie Latvijas kolēģiem pēc palīdzības vērsušies kaimiņvalsts brīvprātīgie dzīvnieku aizstāvji, kas norādījuši, ka sievietei nav ne mērķa, ne vēlēšanās palikt Eiropas Savienībā (ES).

Ukrainietes un viņas kuplās zvēru saimes mērķis esot pēc iespējas ātrāk atpakaļ Ukrainā caur Igauniju, Latviju, Lietuvu un Poliju.

Sievietei esot arī jau sarunāts transports.

Latvijas ukraiņu kongresa vadītāja norāda, ka Igaunijas atbildīgie dienesti no likuma viedokļa visu darot pareizi, taču šobrīd sievietei un viņas četrkājainajai kompānijai esot ļoti nepieciešama palīdzība.

Vēlāk Streļeca papildināja, ka dzīvnieku saime kopā ar savu īpašnieci esot iekļuvuši ES un turpinot ceļu uz brīvo Ukrainu.

"Sistēmiski, protams, nekas nav atrisināts, tāpat paliek jautājums, kas šādā situācijā notiktu uz Latvijas robežas," teica Streļeca.

"Delfi" pērn rakstīja par citu problēmu, kas skāra robežas šķērsotājus, kuri vēlējās iekļūt Igaunijā vai Latvijā no Krievijas – kājāmgājējiem savu kārtu šķērsot robežu zem klajas debess nācās gaidīt vairākas dienas.

Krievijas un ES pilsoņiem robežu izdevās šķērsot salīdzinoši ātri un atsevišķā rindā, bet ukraiņus, kuri brauca prom no Krievijas okupētajām teritorijām, Krievijas robežsargi izlaida burtiski vien dažus dienā.

Tāpat jau rakstīts, ka 2022. gadā kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā caur ārējo robežu Latvijā bija ieceļojuši 223 277 Ukrainas pilsoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!