Prezidenta Gunta Ulmaņa Fonds pirmo reizi Latvijas valsts pastāvēšanas laikā organizē grandiozu Televīzijas labdarības projektu “Viena pasaule – viena cerība”, kas aptvers visu Latviju un ilgs visu gadu.
Latvijā ir dažādas iestādes, kurās uz laiku, vai patstāvīgi dzīvo sociāli mazaizsargāti cilvēki, bet sabiedrības rīcībā esošā informācija par tiem ir vai nu nepilnīga, vai tādas vispār nav. Var rasties iespaids, ka viss ir normāli, ka tā tam arī jāturpinās.

Projekta pamatideja ir apzināt un apmeklēt pēc iespējas vairāk tādas iestādes, kurās dzīvo sociāli mazaizsargātie cilvēki – bāreņi, smagi slimie, bēgļi u.t.t. Veikt šajās iestādēs socioloģiskas aptaujas, kuru rezultāti tiks apkopoti, analizēti un publiskoti (kā arī nodoti atbildīgajām institūcijām – negatīvu rezultātu gadījumā).

Katras iestādes vadītājam tiks dota iespēja pastāstīt par iestādes patreizējo stāvokli, par esošajām problēmām (ja tādas ir radušās) un primārajām nepieciešamībām, kas spētu atvieglot gan iemītnieku dzīvi, gan personāla darbu.

Šī projekta ietvaros centrālā loma ir atvēlēta personībai – vienlīdzīgam cilvēkam, kuram ir jāpalīdz pielāgoties un veiksmīgi integrēties sabiedrībā, tā ļaujot kļūt par pilntiesīgu sabiedrības locekli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!