Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja šodien atbalstīja Kārļa Ulmaņa pieminekļa maketa uzstādīšanu pie Rīgas domes ēkas. Pats piemineklis varētu tikt uzstādīts līdz Latvijas Republikas proklamēšanas dienai - 18.novembrim.
Kā informēja Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļā, tēlnieka Ulda Kurzemnieka veidotais Ulmaņa piemineklis būs bronzas un atšķirībā no iepriekšējās ieceres - Ulmani atspoguļot kā zemkopi - viņš tiks attēlots kā valstsvīrs uz Latvijas fona. Makets, kuru varēs novērtēt iedzīvotāji, tiks sagatavots tuvāko divu mēnešu laikā un novietots pie Rīgas domes ēkas.

Rīgas Latviešu biedrības pārstāvji Pilsētas attīstības komiteju informēja arī par Ulmaņa 125 gadu jubilejai veltītiem pasākumiem, kas jau no šā gada septembra notiks vairākās Latvijas pilsētās, un kā šo pasākumu kulminācija paredzēta pieminekļa atklāšana valsts svētku laikā.

Pieminekli Ulmanim paredzēts uzstādīt apstādījumu joslā K.Valdemāra ielas un Raiņa bulvāra stūrī, iepretim Rīgas domes ēkai K.Valdemāra ielā 3, kur agrāk atradās un arī tuvākajā nākotnē izvietosies Ārlietu ministrija.

Kā paredzēja konkursa nolikums, piemineklī ar tēlnieciskiem un arhitektoniskiem līdzekļiem jāatspoguļo Ulmaņa izcilās personības nozīme Latvijas valstiskās neatkarības izcīnīšanā un nostiprināšanā. Piemineklis risināms kā tēlniecisks veidojums ar portretisku līdzību. Pieminekļa priekšpusē jābūt laukumam, kur varētu rīkot piemiņas brīžus un nolikt ziedus un vainagus. Jāparedz pieminekļa apgaismojums naktī un soliņu novietojums tā tuvumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!