Bijušais prezidents Guntis Ulmannis būtu gatavs iesaistīties politikā, taču nevis kādā partijā, bet domājušo cilvēku grupā, kas nerunātu par partiju un naudu, bet gan par valsts attīstību, intervijā "Neatkarīgajai Rīta Avīze" atzinis Ulmanis.
"Vienā inteliģentā domājošā kolektīvā vai klubā, kurā prioritāri netaptu runāts par partiju un par naudu, bet kurā tiktu runāts par valsts tālāko attīstību – šādā komandā esmu gatavs piedalīties ar savām zināšanām, ar savu dialogu, savu nostāju, saviem principiem," atzinis bijušais prezidents.

Viņš paudis gatavību palīdzēt veidot šos principus, jo viņa interesēs ir, lai Latvijā izveidojas politiskie spēki, kas spēj Latviju noturēt līdzsvarā un pozitīvā virzienā.

"Domāju, ka šādas grupas vai iespējamas nākotnes partijas veidošanas pamatā jābūt cilvēkiem 30–40 gadu vecumā. Varbūt es varētu šiem cilvēkiem būt ar savu pieredzi noderīgs. Dzīve mācījusi atteikties no kategoriskiem apgalvojumiem – es taisīšu partiju, vai – es nekur nepiedalīšos. Katrā ziņā pasīvs neesmu bijis un nebūšu arī rīt," uzsvēris Ulmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!