Bijušais prezidents Guntis Ulmanis uzskata, ka Ventspils mērs Aivars Lembergs un Tautas partijas dibinātājs Andris Šķēle "apzināti vai neapzināti ienesa Latvijas politikā negatīvus akcentus", taču Šķēles – Lemberga "ļaunuma ass" vairs nav, tā ir sapuvusi.
Ulmanis intervijā "Neatkarīgajai Rīta Avīzei" paudis, ka "protams, politiķiem liela mācība jāgūst no šīs, kā es to traktēju, ļaunuma ass: Šķēle–Lembergs". "Un ne jau šī ass šodien ir jauno politisko spēku aktualitāte. Tā ir skola, par kuru ir diezgan skarbi samaksāts. Tieši kā skola tā mani interesē. Tajā mēs redzam privatizācijas kombinācijas, kas tajā laikā, deviņdesmito gadu sākumā, tika veidotas. Te redzam, kā divi cilvēki, kuriem pašos pirmsākumos bija iespēja pieskarties pie lielām materiālām vērtībām, ievirzīja šīs materiālās vērtības savu personīgo ambīciju realizēšanā. Ja viņi būtu ievirzījuši šīs iespējas valsts interešu labā un sev pateikuši – man pietiek ar to, kas man ir, es varu būt labs biznesmenis, bet man nevajag ar šo biznesu caur aizkulisēm ietekmēt pasauli. Ja tas būtu izdarīts," klāstījis Ulmanis.

"Protams, šie divi cilvēki neiemieso visu patiesību. Tie ir izveidojuši sevi kā miglas blāķi, no kura izstaro lielākoties tumša, nepatīkama gaisma. Es runāju tikai par to, ka nākotnes labad mums no tā ir jāizdara secinājumi. Jo uzskatu, ka šis posms ir beidzies," uzsvēris Ulmanis.

Viņš gan atzinis, ka, iespējams, pārspīlē savos spriedumos, taču norādīja, ka viņam un tautai rodas šāds priekšstats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!