Foto: Saeimas administrācija
Vislielākais cinisms Saeimā ir klusums sēžu zālē smagu lēmumu pieņemšanas laikā, kad nenotiek nekādas debates, trešdien publicētā intervijā laikrakstā "Neatkarīgā Rīta Avīze" sacījis bijušais valsts galva Guntis Ulmanis.

Viņš gan arī atzinis, ka cinisms ir arī lēmums nesamazināt savas algas laikā, kad tas ir izdarīts citu profesiju pārstāvjiem.

"Viņiem [Saeimas deputātiem] vajadzēja pateikt tautai: jums ir grūti, mēs uzņemamies daļu grūtības nastas, Bet ne jau šis algas nesamazinājums ir lielākais cinisms. Manuprāt, lielākais cinisms ir absolūtā klusēšana Saeimas sēdē (..) Pieņemt šādu lēmumu pilnīgā klusumā bez debatēm bija tīrs spļāviens sejā visai tautai. Klusēšana ir nicinājuma vislielākā izpausme," ass bijis eksprezidents.

Jau ziņots, ka Saeimas deputāti savas algas nākamajā gada nesamazināja. Tas gan bija izdarīts šī gada budžeta grozījumos jūnija vidū. Vienlaikus lielākā daļa citu sabiedriskajā sektorā pēdējā gada laikā ir bijuši spiesti samierināties ar atalgojuma samazināšanu līdz pat 50%, kā arī dažādu piemaksu, avansu, atvieglojumu un pabalstu samazināšanu vai pat atcelšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!