Latvijas eksprezidents Guntis Ulmanis atbalsta Latvijas prezidenta Valda Zatlera došanos uz 9.maija svinībām Maskavā, taču uzskata, ka prezidentam turp jādodas ar konkrētu nostāju par Otrā Pasaules kara notikumiem un kara nobeigumu.

Lai arī eksprezidents neuzskata, ka Zatleram tiks dota iespēja svinību laikā skaidrot oficiālo valsts pozīciju šajos jautājumos, ir arī citi veidi, kādos to parādīt. "Ir iespējas un līdzekļi, kā varam uzskatāmi pateikt, ka mēs respektējam situāciju, kas šobrīd ir pasaulē, bet nekad nevarēsim atzīt vienu vai otru lietu, kas bijusi pagātnē," ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumā "100.pants" sacīja Ulmanis.

Viņš gan pauda bažas par to, ka svinību laikā paredzēta plaša PSRS vadītāja Josifa Staļina godināšana, izstādot viņa portretus. "Šis jautājums ir diezgan kontraversāls un ir ļoti jāpārdomā," viņš uzsvēra.

Vērtējot Latvijas un Krievijas divpusējo attiecību attīstību, eksprezidents izteica viedokli, ka tās pēdējo 15 gadu laikā nav piedzīvojušas lielas izmaiņas vienā vai otrā virzienā, lai gan pēdējā gada laikā viņam radusies sajūta, ka attiecības virzās labākas sapratnes virzienā.

Kā ziņots, Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins uzaicinājis Latvijas prezidentu Valdi Zatleru uz 9.maija svinībām Maskavā, kuru viņš pieņēmis, bet Zatlera divpusējā vizīte Maskavā joprojām saglabājas pušu dienas kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!