Foto: Shutterstock

Saeimas deputāti ceturtdien atbalstīja tiesneša Gvido Ungura apstiprināšanu Rīgas apgabaltiesas tiesneša amatā, vienlaikus atbrīvojot viņu no Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas tiesneša amata.

Par to nobalsoja 66 deputāti, pret nebija neviens, bet atturējās vairāki deputāti no "Saskaņas centra" un Zaļo un zemnieku savienības frakcijām, kā arī Vjačeslavs Dombrovskis no Reformu partijas frakcijas. Nebalsoja 17 tautas kalpi.

Iepriekš Unguru apstiprināt jaunajā amatā bija paredzēts 7.jūnija plenārsēdē, taču šo jautājumu neiekļāva sēdes darba kārtībā. Toreiz deputāts Imants Parādnieks (NA) par šo jautājumu lūdza nelemt, jo viņš esot saņēmis e-pasta vēstuli no Kredītiestāžu noguldītāju un kreditoru aizstāvības apvienības par iespējamiem civilprocesa pārkāpumiem šī tiesneša rīcībā.

Ungurs plašāk zināms kā tiesnesis, kurš šopavasar nolēma sākt "Latvijas Krājbankas" bankrota procedūru. Tiesa, viņš no krājbankas kreditoriem izpelnījās kritiku par lietu laicīgu neizskatīšanu un sprieduma nesagatavošanu paša noteiktajā termiņā.

Maija beigās Kredītiestāžu noguldītāju un kreditoru aizstāvības apvienība par viņa darbu iesniedza sūdzību Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētājai Sandrai Strencei un Tieslietu ministrijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!