Latvijas Universitātes (LU) Juridiskajā fakultātē ceturtdien svinīgi atklāja tiesu auditoriju, kurā izveidots tiesas zālei atbilstošs iekārtojums.
Šajā auditorijā studenti mācīsies, kā uzvesties tiesu zālē, notiks tiesu sēdes un lekcijas. Telpa ir iekārtota ar datoru, projektoriem un videoaparatūru, tādējādi visu zālē notiekošo iespējams noskatīties atkārtoti un izvērtēt kļūdas.

Tieslietu ministrs Valdis Birkavs, atklājot auditoriju, augstu novērtēja zāles iekārtojumu, sakot, ka tiesu rīcībā tik labu zāļu neesot. Viņš jokojot ieteica universitātes un fakultātes vadībai izīrēt šo telpu Rīgas apgabaltiesai, turklāt par to varot arī samaksāt.

Ministrs novēlēja pasniedzējiem mācīt studentiem tiesību zinības un apgūt praksi eiropeiski.

Savukārt rektors Juris Zaķis novēlēja, lai studenti varētu apgūt arī Japānas, Ķīnas un daudzu citu pasaules zemju tiesu praksi. Tas ļautu pienācīgi sagatavoties notiekošajam un zināt, kā uzvesties, nokļūstot tiesas procesā, piemēram, Indijā, kā tas gadījās Latvijas lidotājiem.

Speciāli šai auditorijai firma "Kante" gatavoja tiesas zāles mēbeles. Šī firma esot vienīgā Latvijā, kas izgatavo mēbeles tiesām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!