Foto: LETA
Uzņēmumu reģistra (UR) valsts notārs, izskatot partijas "Kopā Latvijai" iesniegtos dokumentus, ir pieņēmis lēmumu atlikt politiskās partijas ierakstīšanu politisko partiju reģistrā, "Delfi" uzzināja UR.

Šāds lēmums pieņemts, jo politiskā spēka iesniegtajos dokumentos konstatēti trūkumi.

Reģistrācija tiek atlikta uz laiku līdz trīs mēnešiem, kuru laikā partijai jānovērš trūkumi, kas konstatēti dokumentos. No procedūras viedokļa trīs mēneši nozīmē, ka tas ir maksimālais termiņš; dokumentus var iesniegt arī ātrāk.

Savukārt, ja trīs mēnešu laikā trūkumus neizdodas novērst, informāciju var iesniegt arī vēlāk, taču tādā gadījumā būs jāmaksā valsts nodeva kā par pirmreizēju iesniegšanu, papildināja UR.

Jau rakstīts, ka svētdien, 2. aprīlī, Rēzeknē 217 cilvēki nodibināja jaunu politisko partiju "Kopā Latvijai", par kuras valdes priekšsēdētāju ievēlēts Rēzeknes mērs, no "Saskaņas" izslēgtais Aleksandrs Bartaševičs.

Kā vēstīja aģentūra LETA, Bartaševičs pēc partijas dibināšanas kongresa sacīja: kavēšanās ar partijas reģistrēšanu nebūs – līdzko notārs sagatavos dokumentus, tie tiks iesniegti UR Uzņēmumu reģistrā. Dibinātāju sarakstā esot 217 dalībnieku, tajā skaitā deputāti no Jēkabpils, Ludzas un Rēzeknes pašvaldībām.

Partijas valdē ievēlēts Bartaševičs, kā arī bijušie "Saskaņas" politiķi Andrejs Klementjevs, Jekaterina Ivanova, Karīna Bartkeviča, Rēzeknes domes priekšsēdētāja vietnieks Aleksejs Stecs, Rēzeknes novada domes deputāts Zigfrīds Lukaševičs, Salaspils novada domes deputāte Ludmila Fedorkova, bijusī Ludzas domes priekšsēdētāja Jevgenija Kušča, iepriekš bezpartejiskais Jēkabpils domes deputāts Andrejs Gavrilovs, kurš vēlēšanās startēja no "Saskaņas" saraksta, SIA "Olimpiskais sporta centrs Rēzekne" valdes locekle Jekaterina Meirāne, kā arī Dmitrijs Arestovs un Ināra Mickāne.

Bartaševičs uzsvēra, ka partijas galvenais mērķis ir apvienot visus spēkus un izveidot vienotu politisko nāciju, kurā nav diskriminācijas pēc nacionālajām, sociālajām vai reliģiskajām pazīmēm. Tāpat iecerēts efektīvs valsts ekonomiskais modelis, vienkārša un stabila nodokļu sistēma, kā arī pievilcīgs investīciju klimats.

Atbilstoši politisko partiju likumam, par partijas dibinātājiem var būt 18 gadu vecumu sasnieguši Latvijas pilsoņi, un to skaits nedrīkst būt mazāks par 200.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!