Foto: LETA
Jāņa Urbanoviča vadītais "Baltijas forums" izdevis trešo vēstures grāmatu - "Nākotnes melnraksti". Tajā autori nievājoši izsakās par latviešu zemniekiem un slavē padomju laiku iekārtu pēckara Latvijā, svētdien vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Agrākā Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedjeva padmnieks Igors Jurgens Baltijas forumā kopā ar Jāni Urbanoviču un Juri Paideru atklāja trešo kopīgi rakstīto grāmatu “Nākotnes melnraksti”. Kā prezentācijā norādīja viens no autoriem Juris Paiders – "tā kā šī ir grāmatas starptautiska prezentācija, tā tiek noturēta krievu valodā".

Grāmatā slavēta padomju vara un komunistu partija, kas vienmēr "jo sevisķi rūpējusies par tautas materiālā un kultūras līmeņa pacelšanu."

Raidījumā atgādina, ka jau iepriekšējos izdevumos autori centās pierādīt, ka Latvijā okupācija nav bijusi. Pirmskara Latviju autori sauc par atpalikušu agrāru zemi, kas nodarbojās ar sīko rūpniecību un to darīja ar atpalikušu tehniku. "Par laimi Padomju Savienība nāca ar piecgades plāniem un izrāvienu ražošanā."

"Neviens no mums trim Padomju Savienību neuzskatīja un neuzskata par ļaunuma impēriju. Jānis komjaunatnes struktūrās auga, es - arodbiedrības, Juris – žurnalistikas, bet mēs nebijām ne margināļi ne disidenti," pēc grāmatas prezentācijas sacīja Jurgens.

Savukārt Urbanovičs norādījis, ka autori rakstīs arī ceturto grāmatu.

Baltijas Forumu un tātad arī šādas grāmatas izdošanu jau kārtējo gadu atbalstīja “Latvijas dzelzceļa” meitas uzņēmums "LDz Cargo". Uzņēmums ziedojuma apjomu TV3 raidījumam neatklāj, jo tas esot komercnoslēpums, savukārt "Baltijas Foruma" rīkotājs summas lielumu esot piemirsis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!