Foto: LETA
Politisko apvienības "Saskaņas centrs" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs, apmeklējot Ķīnu, parakstīja sadarbības memorandu starp Ķīnas Komunistisko partiju un Latvijas Sociāldemokrātisko partiju "Saskaņa", informēja SC.

Memorandā minēts, ka starppartiju sakari ir svarīga sastāvdaļa Ķīnas-Latvijas attiecībās. Tie veicina draudzību starp abu valstu tautām un katras labklājības attīstību.

Abu pušu nolūkos ir "veikt regulāru delegāciju apmaiņu, sekmēt divpusīgu tirdzniecības-ekonomisko, humanitāro un starpreģionālo sadarbību, kā arī stimulēt un atbalstīt sadarbības attīstību starp "smadzeņu centriem" un partiju jaunatnes organizācijām", informēja SC.

Urbanovičs Ķīnā arī piedalījās otrajā Ķīnas-Eiropas politisko partiju forumā, kurā politisko spēku pārstāvji diskutēja par ekonomiskās un sociālās attīstības virzību Ķīnā un Eiropā tuvāko 20 gadu laikā, saskarsmes punktiem starp Eiropu un Ķīnu, mūsdienu situāciju un nākotnes perspektīvām Ķīnas-Eiropas tirdzniecībā un ekonomiskajā sadarbībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!