Foto: LETA

Līdzšinējais sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" valdes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Urbanovičs partijas desmitajā kongresā ievēlēts partijas valdes priekšsēdētāja amatā.

Līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Nils Ušakovs ar vairākuma atbalstu ievēlēts par partijas domes priekšsēdētāju. Saskaņā ar kongresā veiktajiem statūtu grozījumiem partijas domē turpmāk darbosies pašvaldībās ievēlētie partijas deputāti, kā arī Saeimas un Eiropas Parlamenta deputāti.

Uz valdes priekšsēdētāja vēlēšanām līdz 1. oktobrim bija izvirzīti četri kandidāti - Jānis Urbanovičs, Nils Ušakovs, Vjačeslavs Dombrovskis un Andris Morozovs, bet Ušakovs savu kandidatūru 11. oktobrī atsauca.

Tāpat valde bija rosinājusi kongresā par valdes vadību lemt aizklāti, tomēr pēc Morozova priekšlikuma, kuru atbalstīja vairākums, vēlēšanas notika atklāti.

Atklātās vēlēšanās Urbanovičs saņēma 218 kongresa delegātu atbalstu, Dombrovskis 49 un Morozovs 18. Kongresā bija reģistrējies 351 delegāts.

Pēc ievēlēšanas Urbanovičs teica, ka cerams, ka nevienam tas nebūs jānožēlo. Viņš piedāvāja kongresam ievēlēt piecus valdes priekšsēdētāja vietniekus, un par tiem kļuva Dombrovskis, Morozovs, Andrejs Elksniņš, Anna Vladova, Aleksandrs Bartaševičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!