Foto: LETA

Vienalga valstī notiks viss tā, kā gribēs trīs koalīcijas partijas, neatkarīgi no tā, kas būs premjers, sacīja opozīcijās esošās lielākās partijas "Saskaņa" Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

Viņš atzina, ka nevar komentēt Jāņa Baika kandidatūru premjera amatam, jo viņu nepazīstot.

Vienlaikus Urbanovičs uzsvēra, ka pašreizējā politiskajā situācijā "loģiskākais risinājums būtu Valsts prezidenta rīkojums Nr.3 par Saeimas atlaišanu".

"Vienkārši jāatzīst, ka demisionējušajai premjerei ir taisnība - valdības vadītāja meklēšanas process ir murgains," piebilda Urbanovičs.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis premjera amata kandidatūrai uzrunājis Valmieras mēru Jāni Baiku.

Baiks pārstāv partiju "Valmierai un Vidzemei", kas ir "Vienotības" sadarbības partija.

Baiks sarunā ar aģentūru BNS apstiprināja, ka viņš piektdien ticies ar Vējoni. Tikšanās iniciators bija prezidents. Tāpat uzrunātais premjerministra amata kandidāts iespēju ieņemt valdības vadītāja krēslu pārrunājis ar "Vienotības" valdes priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu, kura nav paudusi noraidošu attieksmi.

Valmieras mērs norādīja, ka starp viņa prioritātēm, ieņemot valdības vadītāja amatu, būtu uzņēmējdarbības stiprināšana. "Ja būs labi uzņēmējiem, tad būs labi pārējiem (..) Es no darba nebaidos," viņš teica.

Baiks informēja, ka "Vienotības" valdes sēdē pirmdien, 11. janvārī, tiks lemts par atbalstu viņa kandidatūrai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!