Foto: LETA

Vislielākais valdības noziegums bēgļu jautājumā - sabiedrības neinformēšana, uzskata "Saskaņas" Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

Urbanovičs pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni žurnālistiem sacīja, ka "Saskaņa" sarunas laikā vērsa uzmanību uz līdz šim neatbildētiem jautājumiem - cik, kad, kādā veidā, kur uzņems bēgļu, cik tas maksās. Pēc Urbanoviča teiktā arī "prezidents atzinās, ka viņš nezina, tad gan mēs sašļukām".

Taujāts par to, kad "Saskaņa" varētu formulēt savu nostāju par papildu bēgļu uzņemšanu, politiķis pauda, ka šis politiskais spēks "nekādā gadījumā nevar būt pret šo nelaimīgo cilvēku uzņemšanu Latvijā", tomēr ir pārāk daudz neatbildēto jautājumu. Kamēr nav skaidrības, kā bēgļu uzņemšanas procesu organizēt, "Saskaņa" nevar līdzdarboties šajā jautājumā lemjot.

Ja valdība ne tikai politiķus, bet arī sabiedrību tur neziņā par šiem plāniem, tad viņi paši to nezina vai arī viņiem ir kauns par to, ko viņi zina, klāstīja "Saskaņas" politiķis.

"Vislielākais noziegums no valdības" ir tas, ka viņi neinformē sabiedrību godīgi un atklāti, akcentēja Urbanovičs. "Cilvēki iztēlojas varbūt kaut ko daudz sliktāku, nekā būs patiesībā, un tas ir noziedzīgi. Varbūt neviens bēglis vēl nebūs atbraucis, bet mums jau te nemieri sāksies," piebilda Urbanovičs.

Neziņa par valdības plāniem bēgļu jautājumā "uztrauc, padara cilvēkus bailīgus, un no bailēm līdz priekam ir tālāks ceļš nekā no bailēm uz agresiju", turpināja opozīcijas politiķis.

Taujāts, kā "Saskaņa" līdzdarbojas situācijas uzlabošanā, Urbanovičs pauda, ka viņš aicina valdību izstāstīt vēlētājiem, ko valdība plāno darīt bēgļu jautājumā. Tomēr "viņi mānās ne tikai šeit, bet arī Eiropā", uzskata deputāts.

Viņš arī pieļauj, ka koalīcijas politiķi "jau sen par visu vienojušies", ko pārējie uzzinās, bet pirms tam valdošie politiķi "padarīs mums lielu kaunu Eiropā, visā pasaulē un būs satricinājuši sabiedrību".

Kā ziņots, Vējonis pirmdien un otrdien Melngalvju namā tiekas ar Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām, lai pārrunātu bēgļu jautājumu.

Jau ziņots, valdību veidojošo partiju koalīcija piektdien nespēja panākt vienošanos jautājumā par papildu bēgļu uzņemšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!