Foto: LETA

Rīgas domes opozīciju satrauc fakts, ka Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) komandējumi netiek izskatīti domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdēs, kā to paredz pašvaldības nolikums.

Rīgas domes "Vienotības" deputātu frakcijas priekšsēdētāja Sarmīte Ēlerte skaidroja, ka komitejas sēdēs regulāri tiek izskatīti Rīgas domes deputātu norīkojumi komandējumiem, taču netiek izvērtēti Rīgas mēra plānotie komandējumi, tādējādi pārkāpjot pašvaldības nolikumā noteikto procedūru.

Deputāte arī sacīja, ka atbildīgajām personām lūgts iekļaut jautājumu par Ušakova 20.februāra vizīti Maskavā 11.marta komitejas sēdes darba kārtībā, tomēr jautājums nav ticis iekļauts. Svarīgi, lai visi komandējumi tiktu izvērtēti, kā to paredz procedūra, jo tiem tiek tērēta nodokļu maksātāju nauda, norādīja Ēlerte.

"Mums apliecināja, ka vēstule saņemta, ceram, ka šo jautājumu skatīs nākamajā komitejas sēdē," sacīja Ēlerte.

Kā ziņots, 20.februārī Rīgas domes priekšsēdētājs Ušakovs devās uz Maskavu, kur Kristus Glābēja katedrālē viņam pasniegts Starptautiskā Sabiedriskā pareizticīgo tautu vienotības fonda apbalvojums par kristietības principu stiprināšanu sabiedrībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!